Case: Sydämen asialla – kun donitseista tuli somehitti

By | 2017-11-20T10:38:22+00:00 May 16th, 2017|Creative|

Miltä kuulostaisi ajatus tavoittaa kahdella julkaisulla ensin 11% ja seuraavaksi 12% koko Suomen Facebook-käyttäjistä ilman valtavaa mainosbudjettia? Me teimme sen mahdolliseksi.

Viime helmikuussa asiakkaamme Arnolds lanseerasi ystävänpäivän kunniaksi kampanjan, jossa yrityksen Facebook-kanavalla jaettiin kahdessa erässä 10 ystävädonitsipakkausta, kukin sisältäen kaksi vaaleanpunaista sydändonitsia. Kampanjan ideana oli kertoa julkaisun kommenttikentässä, kenen kanssa nämä donitsit haluaisi jakaa. Voittajille lähetettiin postilla lahjakortti, jolla he saivat ystävänpäiväksi lunastaa donitsit valitsemastaan Arnolds-kahvilasta.

Tartuimme tuumasta toimeen – kuvasimme kampanjan kahta julkaisua varten asiaankuuluvat kuvat ja laadimme samalla yleisöä osallistavat saatetekstit. Jo ensimmäisen tunnin aikana julkaisu numero yksi oli saanut noin tuhat tykkäystä sekä lukuisia kommentteja ja jakoja. Halusimme lisätä vettä myllyyn ja boostata kumpaakin julkaisua, ensimmäistä 75 eurolla sekä toista 105 eurolla, ja antaa mainosten pyöriä Facebookissa muutaman päivän ajan. Lopputuloksena molemmat julkaisut kahmivat osakseen huikeat n. 5000 reaktiota, 11 tuhatta kommenttia sekä sata jakoa per julkaisu.

Suosion syitä on monia. Koska ilmainen materia houkuttaa yleisöä, saivat julkaisut heti suosiota osakseen. Lisäksi Arnolds on kuluttajien kesken tunnettu yritys, jolla on helposti lähestyttävä brändi, minkä vuoksi kynnys osallistua arvontaan oli suhteellisen matala.

Lähdimme kokeilemaan mainostusta Arnoldsin kampanjaan pienehköllä summalla, tarkoituksena testata, lähteekö kampanja nousukiitoon “vain” n. sadan euron mainosbudjetilla per julkaisu. Lopputulokset totta vie puhuvat puolestaan. Kaiken sitoutumisen lisäksi Arnolds sai arvonnan siivittämänä ystävänpäiväksi uusia tykkääjiä Facebook-sivulleen noin 2000 kappaletta sekä lisäksi hieman alle 1500 uutta seuraajaa Instagram-tililleen.

Kampanjan menestykselle on monta selitystä – oikea aihe, kanava, kohdeyleisö, ajoitus, mainostus ja tyyli, minkä vuoksi tulokset ylittivät odotetun suosion.

Kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, vain taivas on rajana!

Inspiroivaa viikonalkua!