Twitterin merkkimäärän laajennus – hätähuuto laskukiitoon?

By | 2017-11-20T10:38:45+00:00 November 15th, 2017|Creative, Uutiset|

twitterin_uusi_merkkimaara

Mikroblogipalvelu Twitterin perustaja Jack Dorsey vinkkasi alkukuusta, että palvelu miettii twiittien pidentämistä tulevaisuudessa. Perusteena twiittien pidentämiselle Dorsey kertoi, että moni ottaa twiittien yhteyteen kuvan tekstistä. ”Mitä jos jatkossa kuvan teksti olisikin tekstiä ja se olisi löydettävissä?”, Dorsey jatkoi pohtimistaan.asdasd

Twitterin aktiivikäyttäjänä törmään satunnaisesti tähän samaan ilmiöön: tarjotaan linkki joko pidempään tekstiin (esim. Facebook) tai twiitti on saateteksti kuvan tekstille. Oikea ”etikettitapahan” on jakaa twiitti moneen osaan käyttäen 1/2- ja 2/2-merkintöjä twiitin yhteydessä. Tämä lienee puhtaasti makuasia ja kukin twiitatkoon tyylillään.

Kokevatko suomalaiset merkkimäärän laajennuksen uhkana?

Nopealla silmäyksellä voisi sanoa, että kokevat. Palvelu on monelle lähellä sydäntä ja he pitävät siitä ominaisuudesta Twitterissä, että twiitti on lyhyt ja ytimekäs. Muutosvastarinta oli kovimmillaan uutisen tullessa julki ja nostan käteni virheen merkiksi, sillä sorruin tähän itsekin.

Palvelun suola on eittämättä mehevät keskustelut ajankohdasta riippumatta. Keskusteluihin merkkimäärän laajennus tuo oman mukavan lisänsä, mutta Twitterin tyylille ominaista on keskustelun nopeatempoisuus. Keskustelut käyvät välillä todella kuumina ja otettuasi pienen breikin, voit palata takaisin ja huomata, että sinulle on 20+ ilmoitusta mobiilisovelluksessa.

Mitä mahdollisuuksia laajennus tuo?

Olen sulatellut ajatusta laajennuksesta ja nyt kun asiaa olen pyöritellyt useammalta kantilta, niin tuleehan muutama positiivinen ajatuskin uudistuksesta mieleen. Jatkossa keskusteluiden sisällöt monipuolistuvat, kun voidaan argumentoida kattavammin ja omia kulmia ei tarvitse lyhentää, uskon kantojen tulevan paremmin ilmi. Viestimäärän kasvu ei tietenkään tee kenestäkään parempaa argumentoijaa, mutta tarjoaa siihen ainakin mahdollisuuden. Tämä on ihan relevantti ja toivottu muutos, koska pahimmillaan Twitter-nimimerkit ja hashtagit syövät yli puolet 140 merkistä. Palvelu luo tulevaisuudessa mahdollisuuden kirjoittaa omaa blogia – muuttuuko Twitter tulevaisuudessa blogialustaksi? Olen monesti miettinyt, että Twitterin suoma 140 merkkiä on oikein hyvä, mutta silti monet ajatukset jäävät merkkimäärän jalkoihin. Blogikulma tuo mieleen ensimmäisenä LinkedInin Pulsen. Liekö Dorsey ajatellut tätä merkkimäärän nostamisessa puntaroidessaan? Ajatus blogeista, jotka sisältävät osaltaan Periscope-videoita ihmisten elämästä ei ole ollenkaan hassumpi.

Yritysten tarjoamat asiakaspalvelut ja sisällöt monipuolistuvat

Uskon merkkilaajennuksen olevan oikein toivottu myös B2B-käyttäjillä. Asiakaspalvelua hoitavat painivat usein 140 merkin vähyyden kanssa ja asiakkaiden esittämät kysymykset vaativat usein perustelua. Merkkien laajentaminen mahdollistaa asiakkaan asiaan vastaamisen kerralla ja kattavasti. Asiakaskokemus paranee, kun asiakas saa vastauksen kerralla kysyessään yhdellä twiitillä asiansa.

Merkkien laajentaminen vaikuttaa automaattisesti myös sisältöihin, joita yritykset tekevät päivittäin. Timanttinen sisältö vaatii kuvan, linkin ja hashtagien lisäksi tekstin, mutta kuten useat Twitteriä käyttäneet tietävät, nykyinen merkkimäärä ei tahdo riittää. Laajennus korjaa tämän ongelman ja tuo mahdollisuuden lisätä sen tärkeimmän – tekstisanoman – twiittisi sanoman läpilyömiseen.

Näitä asioita pohtiessa olen avoin merkkimäärän laajennukselle – sille että tarvitaanko 10 000 merkkiä en osaa sanoa juuta enkä jaata. Lähdetäänkö alkuun vaikka 1000 merkistä?

Leave A Comment