Laadukkaalla sisällöllä yli miljoona YouTube-tilaajaa alle vuodessa

By | 2017-12-08T17:55:59+00:00 November 16th, 2017|Creative|

Tässä tekstissä puhun sisällöstä. Tarkemmin Peter McKinnonista, sekä hänen YouTube-videoistaan. Siitä, miten hän saavutti yli miljoona tilaajaa kanavalleen alle vuodessa.

Laadukkaan sisällön luominen

Kuinka luoda laadukasta sisältöä? Miten luoda sisältöä, joka tavoittaa ihmiset? Ehkä tärkeimpänä kaikista, kuinka saada ihmiset palaamaan sisältösi pariin?

Yksinkertaisia vastauksia näihin kysymyksiin ei ole, mutta muutamilla työkaluilla ja vahvalla esimerkillä koitan selventää asiaa seuraavissa osioissa.

Ensinnäkin kakun on hyvä olla päältä kaunis. Hyvin tehtyä sisältöä on helpompi ja mukavampi sisäistää. Laadukkaisiin opetusvideoihin palaa todennäköisemmin, kuin huonon äänen- sekä kuvanlaadun omaaviin. Persoonallisuudesta on aina hyötyä ja sillä voi hyvinkin erottua edukseen.

Toiseksi, sisällön on hyvä olla jollain tavalla opettavaista ja sitä kautta hyödyllistä. Turha löpinä ei kiinnosta ketään, eikä sellaisen sisällön pariin palata. Relevanttiudesta on myös hyötyä. Jos olet ensimmäinen, joka kertoo jostain uudesta asiasta, saatat osua hyvinkin kultasuoneen. Googlekin arvottaa ensimmäisenä jostain asiasta kirjoittaneen jättisivustojen edelle, mutta se on aihe toiselle kirjoitukselle.

Case Peter McKinnon

Otetaan esimerkiksi Peter McKinnon. Hän saavutti yhdeksän kuukauden aikana yli miljoona tilaajaa YouTubessa. Kuinka se siis onnistui?

Torontolainen Peter McKinnon on saavuttanut tätä tekstiä kirjoittaessa yli 1,2 miljoonaa tilaajaa. McKinnon on täysipäiväinen tubettaja. Hän halusi keskittyä videoiden tekemiseen pääasiassa sen takia, että hän voisi työskennellä itselleen.

Tekstin alussa puhuimme hyvän sisällön luomisesta. McKinnon on haka tässä ja hän on noudattanut tiettyä kaavaa periksiantamattomasti.

Sisältöä, joka kiinnostaa

Hän aloitti videoiden tekemisen vlog-tyylillä, koittaen saada huomiota nimeämällä videonsa tarttuvaan tyyliin kuten: “Wrecked My Shoulder!!” tai “ Super Spicy Food!”.  Se ei kuitenkaan toiminut erityisen hyvin ja videot olivat kuin muidenkin vloggaajien videot, eivätkä ne erottuneet massasta. Tilaajien määrä ei lisääntynyt halutulla tavalla.

McKinnon päätti koittaa toista taktiikkaa – tavoittelemalla viraalivideoita. Videoilla, jotka ovat listamaisia tai opettavaisia ja ovat helposti jaettavissa. Videoissa on teemana nopeat kuvaamiseen liittyvät vinkit. Näin tuntematonkin voi katsella videoita sillä ajatuksella, että niistä on jotain hyötyä, eikä vain pätkä, jossa joku tuntematon häiskä kertoo päivästään ja tekemisistään. Kaksi hänen ensimmäistä videotaan uudella taktiikalla oli juuri tälläisia ja yllätys yllätys – niistä molemmista tuli viraaleja.

Molempien videoiden saavuttaessa yhteensä miljoonia katselukertoja, hän saavutti tavoittelemansa huomion kanavalleen. Tällä tavoin hän pystyi palaamaan vlogimaisempaan sisältöön, kun hän oli saanut tavoiteltuja tilaajia.

Yksi hänen käyttämistään taktiikoista YouTubessa oli pikakuvakkeiden yksinkertainen käyttö. Videoiden pienkuvissa hänellä oli tekstiin pohjautumisen sijaan laadukas valokuva, joka itsessään houkuttelee alasta kiinnostuneita ja antaa pienen takeen videon laadukkuudesta.

McKinnon aloittaa opetusvideonsa kertomalla heti alkuun, mitä video sisältää. Viidentoista sekunnin sisällä pätkän alusta aihe on kerrottu ja opetuksen tulos on nähtävissä, eikä punchlinea tarvitse odotella.

Kuinka saada satunnaisista katselijoista seuraajia?

McKinnonin videoiden laatu on hyvä. Valaistus on mietitty, äänen laatu on mietitty ja sisältö on hyvin suunniteltu. Opetus on yksityiskohtaista ja nopeaa. Jokaisessa videossa on vinkkejä, kuinka parantaa omaa valo- tai videokuvaustaan. Tällä tavoin katsojalle jää tunne, että hän on kiitollisuudenvelassa. Kiitollisuudenvelka on helppo maksaa painamalla “Tilaa”- tai “Subscribe”-painiketta.

Ero muihin opetusvideomateriaalien tuottajiin ei kuitenkaan ole kovin suuri. Peter tekee laadukkaan opetusmateriaalin lisäksi videoistaan hyvin persoonallisia.

Hän siis erottuu kahdella tapaa joukosta;

  1. Hänen videonsa ovat persoonallisia tuhansien opetusvideoiden seassa.
  2. Tavallisista vlogaajista hän erottuu edukseen lisäämällä videoihin opetusmateriaalia.
Helppoa?

Ei tietenkään. Peter McKinnonilla on takana varmasti hyvin pitkä oppimisprosessi, eikä samoja keinoja käyttämällä välttämättä onnistu muut. On kuitenkin mahdollista saavuttaa suuriakin seuraajamääriä lyhyessä ajassa, tekemällä laadukasta sisältöä esimerkiksi Peterin oppien avulla.

Seuraavassa tekstissä aiheena meillä on Infograafin ja visuaalisen viestikokonaisuuden merkitys – kuinka erottautua massasta nykyajan viestitulvan keskellä.

Toivottavasti tästä tekstistä oli sinulle hyötyä! Täältä voit seurata Peterin tuotoksia eri kanavilta:

Instagram
Facebook
YouTube

-jami

Leave A Comment